· 

De ideale tekst voor een geboortekaart!

 

Ik krijg regelmatig de vraag welke tekst er precies op een geboortekaart moet staan. Wat moet je zeker vermelden? En hoe verwoord je dat het beste? 

Ik zet de belangrijkste punten op een rijtje!

 

 1. De naam van het kindje!
  Logisch natuurlijk! Alle informatie zoals geboortedatum, gewicht, lengte en eventueel uur van de geboorte kunnen op de geboortekaart staan. 
   

 2. Ouders, meter en peters of zelfs grootouders.
  Natuurlijk staan de namen van de fiere ouders bovenaan maar misschien wil je ook graag vermelden wie de lieve meter en stoere peter van het kindje zal worden. Daarnaast vinden sommige mensen het ook fijn op de namen van de grootouders mee te delen. Dat neemt alweer wat extra plaats in en is niet zo handig wanneer je kiest voor een recto/verso A6-geboortekaartje.
   

 3. Adres thuis/ziekenhuis. 
  Bij een geboorte stuurt men graag een kaartje met felicitaties dus het is wel slim om jullie thuisadres mee te delen. Indien bezoek gewenst is in het ziekenhuis kan het adres van het ziekenhuis ook op de geboortekaart staan.
  Wanneer jullie liever aangekondigd bezoek hebben is het aangeraden te melden dat iedereen welkom is na een seintje. (en dan het telefoonnummer niet vergeten melden natuurlijk!) 
  Voorbeeld tekst: Bel, kom en bewonder!

   

 4. Babyborrel? 
  Krijgt jullie kindje al meteen een eerste feestje?
  Leuk! Enerzijds kunnen jullie er voor kiezen om de datum en het uur van het feestje meteen op de geboortekaart te vermelden. Zo weten al je kennissen en verre familie dat ze niet perse thuis of in het ziekenhuis op bezoek hoeven te komen en kunnen ze al beginnen uitkijken naar de babyborrel! Anderzijds is er de mogelijkheid om een aparte uitnodiging te maken die je bij de geboortekaart voegt. Dat kan vooral handig zijn als je van plan bent om in beperkte kring te vieren.  Vergeet datum, uur, plaats en telefoonnummer niet waarop mensen kunnen bevestigen of ze komen!

  Voorbeeld tekst: Welkom op mijn allereerste feestje!
   

 5. Cadeautip.
  Het is verstandig om een cadeautip op het kaartje te zetten.
  Zo vermijd je dat familie en vrienden hun eigen fantasie de loop laten gaan en een geschenk kopen dat eigenlijk helemaal niet bij jullie past. Een cadeautip kan een verwijzing naar een geboortelijst of pamperrekening zijn. Bij een geboortelijst is het handig de website en eventueel inloggegevens mee te delen. 
  Voorbeeld tekst: Vrijblijvende cadeautip

 

Hieronder wat voorbeelden van lieve tekstjes voor een geboortekaart!

'A little thing called love'

'Zo mooi. Zo lief. Zo klein. Zo van ons'

'We made a wish and you came true'

'Grote avonturen beginnen klein'

'Liefde kreeg handjes en voetjes'

 

 

Iets gezien wat er nog bij moet? Of hebben jullie zelf nog tips voor toekomstige ouders? Laat het zeker weten! 

 

____________________
 

Wat inspiratie opdoen?
Deze kaartjes zijn allemaal met liefde ontworpen door  Martha's Grafisch Bureau.

Reactie schrijven

Commentaren: 0